Wrigley-kauwgum doodt bacteriën

CHICAGO – Wrigley brengt in Amerika kauwgum en mints op de markt die mondgeur verspreidende bacteriën doodt en zo dus daadwerkelijk een frisse smaak geeft.

De meeste slechte adem ontstaat als bacteriën in de mond eiwitten afbreken. Hierdoor ontstaan stinkende zwavelcombinaties. Als anti-microbiologische middelen in de mond gebruikt worden, veroorzaken deze vaak negatieve bijeffecten, zoals tandverkleuringen. 

Extract van de schors van magnolia wordt al langer in Chinese medicijnen gebruikt als bestrijder van koorts, hoofdpijn en stress. Het zou ook effectief zijn tegen bacteriën die zweren veroorzaken. 

99,9 procent
Deskundigen in het laboratorium van Wrigley hebben magnoliaschors-extract getest op cultures van drie orale micro-organismen. Het extract doodde volgens hen 99,9 procent van de micro-organismen binnen vijf minuten. 

Negen vrijwilligers testten vervolgens mintjes met het extract na de lunch. Daar doodden ze binnen dertig minuten meer dan 61 procent van de bacteriën die slechte adem veroorzaken. Dat is vergelijkbaar met sommige mondwaters. Mintjes zonder het extract doodden 3,6 procent. 

Tegen tandbederf
Kauwgum met het extract heeft wat langer nodig om de bacteriën te doden en haalde uiteindelijk een score van 40 procent gedode bacteriën. Wel zorgt het extract hier dat ook bacteriën die tandbederf veroorzaken worden gedood. 

Wrigley’s kauwgum van het merk Eclips met het extract komt deze zomer in Amerika op de markt. De Eclips-mintjes volgen komend najaar.

Bron: www.evmi.nl/nieuws/product-ontwikkeling

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder kauwgomartikels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s