Ontstaan van de commerciële gom

In de 18e eeuw namen kolonisten de gewoontes van de indianen over en begonnen het witte merksap te winnen. Het sap werd ingedikt en er werd bijenwas aan toegevoegd en het kauwgommetje was geboren.
In 1848 werd voor het eerst de commerciële kauwgom geproduceerd. Onder de naam Main Pure Spruce Gum maakte de Amerikaan John Curtis gom uit het melksap. In 1850 stapte hij echter over naar een andere grondstof, namelijk paraffine. Paraffine wordt gewonnen uit aardolie. De ‘vernieuwde’ kauwgom was beter van kwaliteit en smaakte ook beter.
In de 1869 werd voor het eerst patent aangevraagd op kauwgom, nadat er inmiddels ook smaken waren toegevoegd aan de gom. In de jaren ’60 werd de suikervrije kauwgom op de markt gezet, maar pas in de jaren ’90 werd de kauwgom echt populair.

kauwgom-sinds-1900

Kauwgom zoals we dat nu kennen werd in Europa geïntroduceerd door het Amerikaanse bevrijdingsleger uit deTweede Wereldoorlog. Zij namen pakjes kauwgom mee vanuit Amerika en deelden dat uit onder de net van oorlog verloste Europeanen.kauwgom-wo2

Bubblegum is een soort kauwgom waarmee grote bellen kunnen worden geblazen. Het vereist enige oefening en doorzettingsvermogen voordat een kind de techniek van het kauwgombellenblazen vaardig is.

kauwgom-kind

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder eigen ontwerpen, kauwgomgeschiedenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s