Soorten kauwgom

Er bestaan bijzonder veel verschillende soorten kauwgom. De verschillen zitten in de vorm, de structuur, de smaak en de kleur.

Vorm

De meeste kauwgom komt in de vorm van een klein rechthoekig staafje met een dun knapperig laagje er omheen. Ze zitten in een doordrukstrip, in een pakje per tien of los een zakje. Er bestaan ook langwerpige, platte sticks, al komt deze vorm steeds minder vaak voor. De klapkauwgom is een groot vierkant blok van soms bijna een centimeter lang. Veel kauwgom voor kinderen is ook in de vreemde vormen te verkrijgen, zoals kauwgomballen of kauwgom in één lange sliert die helemaal moet worden opgerold. Er zitten ook kauwgomballen in sommige ijsjes en lollies.

Structuur

Alle kauwgom is taai en plakkerig. Dit zijn namelijk de eigenschappen waarom je er lang op kunt blijven kauwen. De kleine kauwgompjes hebben aan de buitenkant een hard laagje en zijn van binnen zacht. De sticks hebben en poederige buitenkant en zijn buigzaam en kunnen worden uitgerekt. Klapkauwgom is zacht en heel elastisch. Belangrijk voor het bellen blazen!

Smaak

Er bestaan ongelofelijk veel smaken in de kauwgom: verschillende mintsmaken, menthol, kaneel, salmiak, bijna alle soorten fruit en zelfs augurken of bloemensmaak. Ieder land heeft zijn voorkeur voor verschillende smaken.

Kleur

De meeste kauwgom met mintsmaak is wit, al hebben sommige soorten een mintgroene kleur. Dropkauwgom kan zwart zijn en kauwgom met een fruitsmaak heeft vaak de kleur van het fruit zelf. Het is daarom niet gek dat er rode, gele, oranje, perzikkleur en groene kauwgom bestaat. En natuurlijk hebben kauwgomballen al van oudsher alle kleuren van de regenboog. Roze is een veelvoorkomende kleur bij klapkauwgom, omdat de uitvinder ervan geen andere kleur voorhanden had toen de kauwgom voor het eerst werd gemaakt.

Bron: http://www.kauwgom.com

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder kauwgomartikels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s