Kauwgom als therapie

Een darmoperatie leidt vaak tot het volledig stilvallen van de darmfunctie veroorzaken, wat aanleiding geeft tot pijn, braken, een opgeblazen gevoel en een langere ziekenhuisopname, een hoger risico van infecties en admenhalingsproblemen.

In een Amerikaanse studie is nagegaan of het kauwen van kauwgom de vrijmaking van hormonen in het darmkanaal kon doen opstarten zonder de maag te vullen. Er waren 34 patiënten betrokken bij wie een deel van de dikke darm werd verwijderd naar aanleiding van een kanker of een andere aandoening. De onderzoekers die de studie leidden, vroegen de helft van deze mensen drie keer per dag een kauwgom in hun mond te stoppen vanaf de dag na hun operatie en tot het verschijnen van de eerste darmcontracties. De andere groep, die voor wat leeftijd, geslacht en aandoening identiek was en als controlegroep dienst deed, kreeg geen kauwgom.

De groep die kauwgom moest kauwen, verliet het ziekenhuis gemiddeld 2,5 dagen vroeger dan de controlegroep. De periode van opgeblazen gevoel en gasvorming na de ingreep duurde in de eerste groep slechts 65,4 uren in vergelijking met 80,2 uren in de tweede groep. De eerste darmcontracties verschenen in de eerste groep na 63,2 uren in vergelijking met 89,4 uren in de controlegroep. Dit meldde CBS News op 20 februari 2006.

Bron: http://www.kauwgom.com

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder kauwgom & gezondheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s