Het Stimorol verhaal

stimorol

 • Van keeltablet naar kauwgom

  Stimorol komt uit het hoge, frisse Noorden. In het begin was het een keeltabletje – bedacht door een Deense firma uit Vejle dat al een kauwgom onder de naam ‘Dandy’ uitbracht. In 1956 besloot men Stimorol te verkopen als een kauwgom. Tien stukjes gom in één verpakking, voor de prijs van zeven Deense centen. De eerste slogan luidde: ‘Stimorol zuivert iedere keel’.

 • Wat betekent Stimorol?

  De naam Stimorol is een samentrekking van de woorden ‘stimulerend’ en ‘oraal’. Meteen een verwoording van het originele concept achter het product: een frisse mond.

 • Na Scandinavi� volgt Europa

  In 1959 kreeg een Nederlandse tabaksfabrikant lucht van Stimorol. Hij was onder de indruk van de unieke smaak, en zag er een prima aanvulling in voor zijn product. Hij exporteerde Stimorol eerst naar Nederland, later ook naar de rest van Europa.

 • Kauwen zonder suiker

  De eerste Stimorol zonder suiker kwam al in 1978 op de markt. Die zet was een wereldwijd succes. Suikervrij werd de norm, ook toen nieuwe fruit- en muntsmaken hun intrede deden. Op dit ogenblik zijn alle Stimorol-producten suikervrij, behalve Stimorol Original.

 • Een sterk merk

  De groei van Stimorol was te danken aan zijn smaak… en de slimme campagnes. Zo kreeg het publiek in 1993 in Oost-Europa, bij de introductie van Stimorol, de tv-spots te zien, nog voor het product in de winkel lag. ‘The Original Strong Taste’ was de boodschap, en die sloeg aan. Al snel was Stimorol verkrijgbaar in heel Rusland en zijn buurlanden.

  In 2002 wordt Cadbury Schweppes eigenaar van de Dandy-groep, en dus ook van Stimorol.

Bron: http://www.stimorol.be/story.html

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder kauwgomartikels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s