Kauwgommeisje door Ineke Kaagman

Museum voor Moderne Kunst Arnhem
Arnhem, 11 april 2008

Kauwgom plakken in museum
27 april vanaf 15.45 uur tot december 2008

Wie plakt er nu kauwgom op beelden in het museum? Normaal mag dat natuurlijk niet, maar kunst kan wel van kauwgom zijn. Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem heeft door kunstenares Ineke Kaagman een beeld laten ontwerpen. Dit beeld heet ‘Kauwgommeisje’ en staat in de museumtuin, maar het is nog niet af. Iedereen mag meekauwen en plakken om er een kauwgomkunstwerk van te maken.

Ineke Kaagman (geboren in Wageningen, 1968) is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem heeft meerdere kunstwerken van haar aangekocht, onder andere foto’s van gebreide kledingstukken. Het ‘Kauwgommeisje’ van Ineke Kaagman is een meisje dat de bezoekers nu zelf mogen ‘aankleden’ met roze kauwgom.

Het Kauwgommeisje wordt op 27 april om 15,45 uur onthuld door kinderen van de basisschool met muziek en een kauwgomballendans. Daarna krijgt iedere bezoeker, jong en oud, een kauwgompje om op het beeld te plakken. Tot het eind van het jaar kunnen bezoekers van het museum en de beeldentuin aan het beeld ‘werken’.

bron:www.mmkarnhem.nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder kauwgomkunst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s